SAJ

Patrik Sjöberg - Idrottshjälte

Patrik är en av Sveriges bästa och mest framgångsrika idrottsmän genom tiderna. En idrottshjälte och mästare. Ett samtal med Patrik.

Patrik föreläser inte utan han samtalar alltid med någon. Nu finns chansen att boka in ett möte och ett samtal med Patrik då han berättar om sin karriär och mycket annat.- Jag känner att formen “samtal” passar mig perfekt då det ges utrymme att anpassa samtalet och även involvera lyssnaren, säger Patrik som är ny hos SAJ och som samtalar med Maria Akraka som han känt under 20 år.Varje tillfälle blir unikt eftersom det anpassas beroende på vad kunden har för syfte.Ny publik via Mästarnas Mästare
En delvis ny publik har lärt känna honom via det populära SVT-programmet Mästarnas Mästare, där han kamperade ihop med bland annat Tomas Brolin, Louise Karlsson, Catrin Nilsmark och segraren Armand Kranjnc.

Patrik som är en både omtyckt och omstridd tävlingsmänniska som valt att gå sin egen väg och som nått de höga höjderna inom sin sport. Han är omtalad för sina framgångar, men han var en världskändis före internet fanns. Då var han en av världens bästa idrottsmän och nu har fler lärt känna honom.

En annan sak är unik för honom och det är att han alltid stått för sin uppfattning. Och när han gjort fel så har han alltid erkänt och det är det inte alla som gör.

Levde på hoppet
När Patrik lärde sig hoppa höjdhopp så var det mycket lek som gällde och syftet var att han inte skulle tappa intresset för de högre höjderna.
Det är just de höga höjderna som Patriks karriär handlade om. Om världsrekord och medaljer. Om hård träning, slit och tuff träning under alla år med sin tränare och styvfar Viljo Nousiainen, en av världens bästa tränare genom tiderna.

Tillsammans lyckades de nå högst i världen på Stockholms stadion 1987 då Patrik slog världsrekord 2, 42 meter. Den enda i världen som hoppat högre och som innehar världsrekordet är kubanen Javier Sotomayor, som hoppat 2,45 meter.

Välfyllt prisskåp
Sjöberg vann VM i Rom 1987 och har också 3 OS-medaljer. Han vann OS-silver i OS 1984, OS-brons i OS 1988 och OS-silver 1992. Sjöberg är den ende höjdhoppare som tagit olympisk medalj i tre olympiska spel.
Utöver sitt Europa- och svenska rekord är han innehavare av det svenska inomhusrekordet på 2,41 cm. Han har vunnit inomhus-VM en gång och inomhus-EM 4 gånger. 1985 fick han Svenska Dagbladets guldmedalj.

Missa inte chansen att möta en av Sveriges och världens bästa idrottsmän genom tiderna.